Activitatea noastra se concentrează în principal asupra CAUZELOR PENALE și a procedurilor în legătură cu o cauză PENALA,
iar in subsidiar, in baza unui contract de asistenta juridica separat, se pot realiza servicii din alte domenii de drept, precum:
LAW & ORDER
Contact: +40 733 077 784
office@avocatroscapartners.ro
Consultatii juridice doar cu programare prealabila !
Locatie in zona UNIRII, sec.3, Bucuresti
Asistenta si reprezentare in fata autoritatilor si instantelor, consiliere juridica de specialitate!
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a hotarat ca termenul de 15 zile nu este suficient pentru a depune contestatia la executare.
In cauza C75/19 Curtea a decis ca persoanele imprumutate la banci sau IFN-uri si cei care sunt subiectul unei recuperari exercitata de firme cu acest scop (recuperari creante) pot depune o contestatie la executare oricand.
Conditia ce trebuie respectata este ca persoanele sa invoce existenta unor clauze de natura abuziva in cadrul contestatiei la executare si in legatura cu contractul de credit pus in executare silita.
Decizia a fost luata de CJUE in cadrul unui litigiu intre MF si BNP Paribas SA Bucuresti. Un contract de credit pentru bunuri de consum a fost subiectul principal.
CJUE a hotarat ca: „Directiva 93/13/CEE a Consiliului privind clauzele abuzive in contracte incheiate cu consumatorii trebuie interpretata in sensul ca se opune unei norme de drept national in temeiul careia un consumator care a incheiat un contract de credit cu o institutie de credit si impotriva caruia acest profesionist a inceput o procedura de executare silita este decazut din dreptul de a invoca existenta unor clauze abuzive pentru a contesta procedura mentionata dupa expirarea unui termen de 15 zile de la comunicarea primelor acte ale acestei proceduri, chiar daca acest consumator are la dispozitie, in temeiul dreptului national, o actiune in justitie in scopul constatarii existentei unor clauze abuzive a carei introducere nu este supusa niciunui termen, dar a carei solutie nu produce efecte asupra celei care rezulta din procedura de executare silita si care ii poate fi impusa consumatorului inainte de solutionarea actiunii in constatarea existentei unor clauze abuzive”